De giro review ervaring

Op deze pagina vind je mijn review over DEGIRO. Op het moment dat ik mijn GIRO review schrijf ben ik een half jaar actief aan het handelen op het platform, inmiddels heb ik ruim € 4000 belegd en heb ik op dit moment 20% rendement op mijn investeringen. Ik hoop je alle informatie te geven waar je naar op zoek bent.

Disclaimer: Ik ben geen financieel expert, ik deel mijn persoonlijke ervaringen.

Een van de populairste Brokers (tussenpersoon) in Nederland is DEGIRO. Brokers specialiseren zich in online effectenhandel. DEGIRO is dus zo’n tussenpersoon waardoor je online in aandelen kunt handelen.

DEGIRO is voor particuliere beleggers de toegang tot de beurs. Heb je totaal geen ervaring met beleggen? Begin dan eerst met beleggen van je wisselgeld. Lees onze Peaks review.

Heb je geen zin in om te lezen? Ga dan even zitten voor de video. Of bekijk deze onderaan de pagina)

DEGIRO Review

Dit eerste hoofdstuk is speciaal voor mensen met weinig tijd. Waarom is beleggen bij DEGIRO een goed idee?

 • Gebruiksvriendelijk platform – de interface op desktop is subliem en ook de vernieuwde GIRO app werkt prettig op mijn smartphone.
 • Lage transactiekosten- DEGIRO rekent lage transactiekosten, dit betekent dat je rendement in je aandelen zit en niet weggooit met hoge transactiekosten.
 • Kernselectie – Dit zijn assets die je één keer per maand kunt kopen zonder transactiekosten. Ideaal!

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op de kernselectie.

Waarom is DEGIRO zo populair?

DEGIRO is Nederlands en is sinds zijn oprichting in 2013 uitgegroeid tot één van de grootste Brokers van Euro en is inmiddels actief in 18 landen. Het bedrijf maakt het hierdoor mogelijk dat jij en ik tegen ongekend lage tarieven kunnen beleggen. Dit noemen we dus transactiekosten.

Een voorbeeld in Jip & Janneke taal:

 • Vroeger betaalde je tot wel 100 gulden aan transactiekosten voor een aandeel Heineken.
 • Het internet heeft ervoor gezorgd dat je bij DEGIRO voor slechts een paar euro aan transactiekosten al een aandeel Tesla kunt kopen.

Start met beleggen bij DEGIRO & profiteer van de voordelen!

DEGIRO kosten

Wat zijn dan de transactiekosten bij DEGIRO?

Wanneer je aandelen wilt kopen van een Broker betaal je hierover transactiekosten. Bij DEGIRO betaal je gemiddeld slechts een paar euro over je transactie.

Hoe verhouden de transactiekosten van DEGIRO zich met andere Brokers?

Zoals je hieronder kunt is DEGIRO de goedkoopste broker online. Ben je net als mij van plan om wekelijks of maandelijks te beleggen en dus een transactie te plaatsen dan is dit zeer interessant.

Je hoeft niet direct met ongekend hoge bedragen te beleggen, maar door te besparen op je transactiekosten wordt het beleggen en je rendement al direct een stuk interessanter.

Voor een compleet overzicht kun je ook deze PDF bekijken, alle voorwaarden rondom

Aanmelden bij DEGIRO

Aanmelden bij DEGIRO is eenvoudig. Wanneer je onderstaande doorleest, ben je binnen 10 minuten aangemeld bij de Nederlandse broker.

Om je aanmelding vlekkeloos te laten verlopen raad ik je aan het volgende bij de hand te nemen:

 • Paspoort
 • Reader – u dient een bedrag van € 0,01 over te maken om je bankrekening te verifiëren.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn aanmelding bij DEGIRO?

Als beginnend belegger vond ik de aanmelding best even pittig. Hierdoor moest ik soms even andere websites raadplegen om te weten of ik de juiste keuze had gemaakt.

Hieronder vind je een korte opsomming op geruisloos door je aanmelding bij DEGIRO te gaan.

 1. Vragenlijst over je kennis van beleggen. Dit is puur ter kennisgeving en duurt een paar minuten. Je wordt dan ook niet geweigerd als je geen kennis hebt.
 2. Keuze uit 2 profielen: Standaard of Custody (beperkt account) Ik kies dan ook voor standaard om alle opties te hebben.
 3. W8-BEN Formulier: Dit heb je niet nodig, klik op volgende en je zorgt ervoor dat je automatisch profiteert van belastingvoordeel wanneer je belegd op de Amerikaanse beurs.

Start met beleggen bij DEGIRO & profiteer van de voordelen!

Hoe kan ik aandelen kopen bij DEGIRO?

Allereerst dien je een bankrekening te koppelen aan DEGIRO. Dit heb je als het goed is al gedaan, zo niet dan kun je hierboven lezen waarom het een goed idee is om DEGIRO als broker te kiezen.

Saldo

Uiteraard heb je een saldo nodig om aandelen te kopen.

Je kunt eenvoudig geld overboeken naar DE GIRO. Dit kun je overigens ook weer terugboeken naar je bank.

Wanneer je bent ingelogd druk je rechtsboven op Geld in- & uitboeken. Hier kun je vervolgens eenvoudig geld storten via IDEAL of je kunt hier handmatig geld overboeken naar je beleggingsrekening.

Let op: met iDEAL kun je direct van start. Bij handmatig overboeken kan dit een werkdag duren.

Aandelen kopen bij DEGIRO

Als het goed is heb je nu een saldo op je account staan. Dit is het bedrag wat je kunt beleggen.

Klik rechtsboven op de grote Plus (+). Type hier vervolgens het aandeel is wat je wilt kopen. Bijvoorbeeld: Tesla aandelen.

Kies in dit geval om het voor jezelf makkelijk te maken voor een Tesla order met EUR erachter. Zo hoef je geen rekening te houden met de wijziging in de valutakoers.

Let op: Beleggen brengt risico met zich mee. Je kunt je inleg verliezen.

DEGIRO is geschikt voor zowel passieve als actieve beleggers.

DEGIRO interface

Je wilt natuurlijk ook weten of DEGIRO ook een beetje fijn beleggen is? De interface spreekt voor zich zoals je hieronder ziet.

Aan de linkerkant zie je eigenlijk het menu. Deze bestaat uit:

 • Markt
 • Favorieten
 • Portefeuille
 • Overzichten
 • Producten

De GIRO review

DE GIRO interface – desktop

De Markt

Dit is de overzichtspagina van DEGIRO. Hier zie je dus je huidige saldo (bovenin) en ook welke aandelen de winners & losers zijn van dat moment. De grafiek laat wat de huidige koers is van dat moment en die kun je ook nog eens aanpassen als je op zoek bent naar een helicopterview. Zo kun je filteren op 1 dag, 1 week, 1 maand en bijvoorbeeld meer dan 5 jaar. Handig!

Favorieten

Wil je aandelen eerst observeren alvorens je deze koopt? Goed idee! Je kunt aandelen eenvoudig opzoeken vanuit de homepagina door de zoekbalk te gebruiken en je kunt op de vervolgpagina eenvoudig een aandeel als favoriet aanmerken. Zo heb je al je favoriete aandelen in één overzicht.

Portefeuille

Je bent natuurlijk ook razend benieuwd hoe je eigen aandelen presteren. In het portefeuille overzicht bij DEGIRO kun je je aandelen bekijken. Je krijgt een overzicht te zien met daarin de huidige koers, maar ook je GAK. Dit is je gemiddelde aankoopwaarde voor dat aandeel. Je kunt dus zien of je aandelen hoger of lager stonden dan je instapmoment en ook kun je daar je absolute, maar ook relatieve winst (of verlies) terugzien.

Overzichten

Bij overzichten kun je nog eens kijken wat je allemaal in het verleden hebt verhandeld. Je ziet daar o.a. je ordergeschiedenis, transacties en ook bijvoorbeeld kun je hier je jaaropgave terugvinden voor de boekhouder.

Producten

Een hele interessante zijn de producten. Dit zijn letterlijk de producten die je kunt kopen. Hier vind je o.a. aandelen, opties, futures, hefboomproducten, obligaties, beleggingsfondsen, Trackers (ETF’s) en Warrants.

DEGIRO Videoreview

Bekijk ook de video die ik heb geschoten over DE GIRO. In deze video doe ik een review van DE GIRO en laat ik zien hoe je het aandeel Tesla online kunt kopen.

GIRO Review 2020: Een top broker

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik positief gestemd bent over DEGIRO. Het platform is altijd online, de App werkt uitstekend en voor mij als beginnende belegger voelt het platform als een warm bad. Heerlijk om zo’n gebruiksvriendelijk platform te gebruiken.

Als klap op de vuurpijl heb ik voorlopig een mooi rendement, dus ik ga zeker nog een hele tijd gebruik maken van DEGIRO. In deze GIRO review beveel ik DEGIRO dan ook van harte aan.

Wat is jouw ervaring met DEGIRO? Laat het me weten in de comments.

Start met beleggen bij DEGIRO & profiteer van de voordelen!