tesla koers

Tesla aandeel kopen in 2020

Je wilt een Tesla aandeel kopen? Maar twijfelt nog? Bij Piekenverdienen.nl beleggen we in Tesla. Waarom? Dat lees je hieronder!

Tesla is wellicht wel één van de meest interessantste bedrijven om te volgen. Niet alleen als het gaat om het innovatieve karakter van het bedrijf, maar óók op de beurs.

Begin dit jaar is het aandeel van Tesla flink over de kop gegaan. Na het publiceren van de winstcijfers van eind 2019 schoot het aandeel omhoog.

Inmiddels is het aantal wat bijgetrokken en zijn beleggers vooral benieuwd of de hoogte van dit aandeel ergens op gebaseerd is, of toch een bubbel is.

Tesla Koers vandaag

Dit is de Tesla koers van vandaag.

Zelf heb ik besloten om dit aandeel op de voet te gaan volgen in 2020. Daarom heb ik begin februari een aandeel gekocht via de GIRO.

Tesla aandeel kopen

Via de website van de GIRO kun je binnen een half uur – wanneer je nog géén klant bent – een aandeel kopen van Tesla.

Uitleg voor non-GIRO klanten

In mijn artikel van vorige week leg ik van a- tot z uit hoe je een account kunt aanmaken bij de GIRO. Hier vind je een stappenplan en belangrijke zaken die je moet weten wanneer je een account afsluit bij de GIRO.

Ben je al klant van de GIRO? Dan heb ik nog beter nieuws. Je kunt namelijk dan binnen 2 minuten al in het bezit zijn van een Tesla aandeel.

Hieronder vind je mijn beweegredenen waarom ik heb besloten om aandelen van Tesla te kopen.

Koers van Tesla is hoopgevend

Ik heb gelukkig niet op het all-time high moment gekocht. Ik heb mijn aandeel Tesla gekocht op ongeveer € 650. Dit is een dag nadat Tesla ruim 20% verloor op de beurs.

Doordat ik veel vertrouwen heb in dit bedrijf verwacht ik dat het aandeel de komende jaren nog een aantal keer een paar flinke sprongen gaat maken.

Dit gevoel heb ik niet alleen. Op Forbes valt te lezen dat ook ARK Investment Management verwacht dat het aandeel van Tesla nog lang niet zijn hoogtepunt heeft gehad. Sterker nog…

Het bedrijf verwacht dat het aandeel van Tesla in 2024 kan stijgen naar een waarde tussen de 7- en 14.000 USD.

Dit heeft alles te maken met de koerswijziging die Tesla heeft ingezet. Het bedrijf is inmiddels bezig met een flinke transformatie. Tesla is namelijk hard op weg om het bedrijf van een nichefabrikant om te zetten naar een massaproducent in elektrische voertuigen.

Argus Research gaf ook een belangrijke reden af waarom Tesla wel eens hét aandeel kan worden voor de komende jaren.

‘Ondanks productievertragingen in het verleden, onderdelentekorten, overschrijding van arbeidskosten en andere moeilijkheden (denk aan Coronavirus), verwachten we dat Tesla zal profiteren van zijn dominante positie in de elektrische voertuigenindustrie in 2020.’

Zelf gaf Tesla’ CEO Elon Musk al aan dat de cijfers in het eerste kwartaal van 2020 wellicht wat tegen zullen vallen gezien het feit dat de onlangs geopende megafabriek in China niet op volle toeren kan draaien vanwege het Corona Virus.

Tesla aandelen kopen online

Het is nooit zeker of je het zogenaamde ‘momentum’ hebt gemist, of niet. Op basis van onderstaande grafiek ben je in ieder geval zeker te laat om het allereerste momentum van 2020.

Tesla aandeel kopen

Koers Tesla 8 januari – 7 februari

Koers Tesla verwachting

De afgelopen 6 maanden (publicatie blog in februari 2020) steeg het aandeel Tesla 170%. Dit is natuurlijk een gigantische sprong geweest. Dus zoals ik al eerder hierboven schreef. Die 170% ga jij niet meer ontvangen.

Toch ben ik dus zeer positief over dit aandeel. Ik heb namelijk ook de boot gemist, maar houdt me vast aan de positieve tendens rondom het aandeel. Dat er kwartaal 1 van 2020 wellicht geen grote sprongen meer komen, neem ik voor lief.

Ik ga mijn aandeel Tesla zeker een tijdje in mijn beleggingsportefeuille houden. Ik kijk met veel plezier uit naar de komende jaren.

Liever minde risico nemen met je beleggingen? Start dan met € 5 beleg tegoed bij Peaks. Bekijk ons Beleggen met Peaks Review.

Wat denk jij? Is Tesla een bubbel of ga jij ook investeren? Laat het me weten in een reactie.

Ook interessant om te lezen:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *