10k passief inkomen

10.000+ aan passief inkomen in november 2020

Regelmatig geef ik op deze website updates over mijn (passieve) inkomen. Zo schreef ik eerder dat ik een recordmaand had in de maand juli. Vandaag laat ik zien hoe de maand november een nieuwe recordmaand is geweest met duizelingwekkende resultaten.

Benieuwd hoe ik dat voor elkaar gekregen heb? Lees dan snel verder.

Inhoud van dit artikel:

  1. De GIRO: 33% rendement in 2020
  2. Peaks: 14% rendement in 2020
  3. Webshop: Eerst winst is gemaakt
  4. Affiliate: € 10.000 + in 2020

1. De GIRO: 33% rendement in 2020

Ik begon deze website in februari 2020. Dit is dezelfde maand dat ik begon met beleggen bij de GIRO en mijn allereerste aandeel van Tesla kocht. De afgelopen maand was een knotsgekke maand op de beurs. Het goede nieuws omtrent een corona vaccin én daarbovenop de verkiezing voor Joe Bidon als Amerikaanse president deed de beurs meer dan goed.

Mijn aandelenportefeuille steeg naar een recordniveau. Met name Basic-Fit en Tesla hebben een onwijs mooie groei doorgemaakt.

GAK: Gemiddelde aankoopprijs

Tesla: 383

Basic-Fit: € 16,47

Huidige prijs bij verkoop

  • Tesla: GAK: € 498,30
  • Basic-Fit: € 30,65

Op basis van de cijfers tot en met november 2020 heeft mijn portfolio dit jaar een groei doorgemaakt van bijna € 2000.

degiro

Groei in portfolio in 2021

Te bedenken dat Galapagos en Shell nog genoeg ruimte hebben om terug op te krabbelen voorzie ik in 2021 een verdere groei van mijn portfolio. Galapagos wacht nog steeds op goedkeuring van het medicijn in de VS en met name Shell kijkt reikhalzend uit dat de wereld weer vanouds begint met draaien.

Wat denken jullie dat interessante aandelen zijn in 2021?

2. Peaks: 14% rendement in 2020

Peaks is een initiatief van de Rabobank wat ik enorm toejuich. Ik zie het als mijn digitale spaarpotje. Sinds 2019 maak ik actief gebruik van de app. Hoewel ik zelf niet hoef te beleggen, maar zij dat voor mij doen, heb ik toch wel invloed gehad op de groei van mijn potje.

Zoals je kunt zien is in de maand maart mijn Peaks potje flink geslonken. Ik stond namelijk verlies. Eerder schreef ik al dat ik juist in deze periode ervoor koos om extra te investeren in mijn Peaks potje. De aandelen stonden namelijk letterlijk ‘in de uitverkoop’. Door extra te beleggen nam de waarde van mijn portfolio toe wat ervoor heeft gezorgd dat ik de afgelopen maand een flinke boost heb gehad in mijn Peaks potje.

Vandaag de dag betekent dit dat ik in 2020 een winst in mijn Peaks potje heb van € 343,47. Een rendement van ruim 14%!

peaks winst

Peaks overzicht 2020

Als er geen gekke dingen meer gebeuren in 2020, betekent dit dat ik ruim 2200 euro winst heb gemaakt dit jaar met mijn beleggingen. Ik ben een tevreden man. Uitgaande van een gemiddeld rendement van 7%, zit mijn portfolio ruim boven de ‘benchmark’.

3. Webshop

Wie mijn website vaker bezoekt heeft bezocht weet dat ik begin augustus gestart ben met een eigen webwinkel, namelijk rug-brace.nl. Het idee kwam vanuit een goede vriend die een dergelijk product online had gekocht in verband met zijn slechte houding. Hij was lovend over dit product. We besloten op onderzoek uit te gaan en binnen 1 maand hadden we een fabriek gevonden in China voor de productie, heb ik een webshop gebouwd en draaide de marketing op volle toeren.

Waar de Corona wel niet goed voor is geweest. 😉

Inmiddels hebben we meer dan 250 orders verwerkt sinds de start van onze webshop én een recordmaand gedraaid in november 2020. Het allerbeste nieuws? In de maand november hebben wij de complete orderafhandeling uitbesteed. We zijn gaan samenwerken met een fullfilment partij die alle bestellingen voor 23.00 verwerkt, waarna PostNL deze ’s nachts nog sorteert en de volgende ochtend/middag aflevert bij onze klanten. Een service waar je u tegen zegt als je het mij vraagt.

Het zijn nog geen wereldbedragen, maar inmiddels draaien we zelfs al winst. Wat eigenlijk door veel webshop eigenaren in een dergelijke periode als onmogelijk wordt gehouden.

Onze compleet inkooporder voor de maand december is al gedekt met de winst uit de maand november. Cijfers om op verder te borduren!

omzetgroei rug-brace

Omzetgroei Rug-brace.nl – t/m 31-11-2020

Ik verklap nog niet alles, maar op basis van dit idee gaat er komend jaar een nieuw, groter en spannender project van start.

4. Affiliate – 10.000+ euro in 2020

Al ruim 8 jaar houd ik mezelf bezig met affiliate marketing. Het principe is simpel. Je bouwt een website, webshop of beheert een social media kanaal zoals YouTube of Instagram en promoot producten van andere webshops. Koopt iemand via jouw unieke link een product? Dan ontvang je een commissie over de orderwaarde.

Meer over dit principe lees je in mijn blog over affiliate marketing.

In 2017 ben ik gestart met de website Blackfridayshops.nl, een verzamelsite voor alle online Black Friday deals van dat moment. Vooral de afgelopen jaren is het overgewaaide evenement uit Amerika flink in populariteit gegroeid.

Zo ook mijn website. In 3 jaar tijd ben ik van 0 gratis bezoekers naar meer dan 105.000 gratis bezoekers gegaan in 2020. Dit heb ik gerealiseerd met slimme SEO techieken. Eigenlijk dezelfde technieken als hoe ik deze website in de eerste maanden van dit jaar heb laten groeien.

black friday bezoekers

Bekijk de blog over zoekmachine optimalisatie hier.

Het resultaat is dan ook bizar in 2020. Dit jaar heb ik met alleen deze website, al bijna € 10.000 verdiend aan commissies van affiliates. Tel daarbij mijn andere projecten zoals o.a. deze website bij op en je komt op een duizelingwekkend bedrag uit. Een record! Tel daarbij deze website én mijn andere projecten op, dan kom ik misschien zelfs wel aan de € 15.000.

Ik kijk al reikhalzend uit naar volgend jaar. 😉

Wat is jouw project voor komend jaar? Ik tover begin januari een nieuw konijn uit mijn hoge hoed, want stilzitten gaan we voorlopig nog niet doen.

Benieuwd? Meld je aan voor de nieuwsbrief of bezoek de website nog eens in 2021!

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen in deze gekke tijd.

Wat is jouw doel in 2021?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *