passief inkomen genereren 2020

Passief inkomen ontwikkelen met Affiliate Marketing

Al meer dan 6 jaar ontvang ik dagelijks een passief inkomen. Dit doe ik met behulp van affiliate marketing. Benieuwd hoe het begon en hoe jij dit mogelijk ook kan inzetten om een passief inkomen te genereren? Lees dan snel verder.

Het begin van passief inkomen. We gaan terug naar het jaar 2014.

Tijdens mijn minor online marketing wist ik zeker, online marketing is mijn ding.

Nooit wist ik wat ik later moest worden. Toen ik 4 was wilde ik haaienvanger worden, van mijn 6e tot 12e profvoetballer en daarna viel ik eigenlijk in een gat. Wat wil ik in godsnaam worden?

Het was het jaar 2014 toen ik mijn allernieuwste hobby had gevonden. Ik volgde de minor online marketing op de Avans Hogeschool in Breda en die periode heeft mijn leven eigenlijk op zijn kop gezet.

Ik sprak met andere studenten en kwam in aanraking met affiliate marketing. Een student vertelde me dat hij in goede maanden tot wel 2500 euro per maand verdiende. Met een eigen website. Over gokken. Hij ging niet de deur uit om vakken te vullen, werkte niet als taxichauffeur in het weekend en bezorgde ook niet de post ‘s ochtends om 6 uur.

Deze ‘gek’ had een eigen website. Wist hoe hij hem moest bouwen én had een geniaal concept. Hij verdiende meer dan ik ooit had durven dromen met in feite niets doen.

Passief inkomen genereren in 2020

Vanaf het moment dat ik dit verhaal hoorde, ben ik zelf ook gaan nadenken, heb ik honderden, zo niet duizenden blogs en video’s gekeken over websites bouwen, hoe je onderzoek doet online én hoe je uiteindelijk ook passief geld kunt verdienen  met je website online.

Dit fenomeen ga ik vandaag behandelen. Affliate marketing. Ik ga je van a-z vertellen hoe ik als student geen 2500 euro per maand, maar ongeveer 1250 euro per maand verdiende naast mijn studie.

Nee, geen miljoenen. Maar  zeer waarschijnlijk betaal ook jij vandaag de dag met dit bedrag je huur, hypotheek en al je vaste lasten bij elkaar. Dit betekent dat je behoorlijk bedrag verdient om bijvoorbeeld te sparen of beleggen.

Ik vergeet eigenlijk nog het belangrijkste te vermelden. Op het moment dat je een succesvolle website hebt staan, kun je een nieuw project starten om zo je inkomen nog harder te laten groeien.

Slapend rijk worden met affiliate marketing

Dit fenomeen werd in zekere zin waar. Iedere ochtend werd ik wakker met een mailtje in mijn inbox.

“Nieuwe sales transactie via CR7 Voetbalschoenen”

Het bleef niet bij één mailtje. Zie hieronder mijn inbox wanneer ik zelfs tijdens het schrijven van deze blog nog dezelfde mail ontvang:

passief inkomen genereren

Zelfs na 5 jaar verdien ik nog steeds met 2 uur werk aan deze website per jaar honderden euro’s per jaar met alleen deze oude website.

Hoe genereer je dan inkomsten uit Affiliate Marketing?

Met affliate marketing krijg je namelijk een vergoeding wanneer een bezoeker online, via jouw website, via een banner of link op jouw site een transactie plaatst bij een ander bedrijf.

Ik bouwde dit jaar de website CR7voetbalschoenen.nl. Vanuit Google werd daar toendertijd duizenden keren per maand op gezocht en er was werkelijk nul concurrentie.

Binnen no-time stond ik op 1 in Google op zoekwoorden zoals:

“Ronaldo voetbalschoenen, CR7 Voetbalschoenen en CR7 schoenen”.

Met behulp van het affiliate netwerk ‘Tradetracker‘ meldde ik mijn website aan als publisher bij voetbalshop.nl. Doordat zij mijn website hebben goedgekeurd, kon ik profiteren van hun partnerprogramma, wat ervoor zorgde dat ik geld kon verdienen door producten van Voetbalshop te promoten.

Zij hadden uiteraard voetbalschoenen van Ronaldo op hun website. Met een gemiddelde orderwaarde van 100 euro en 10% commissie die ik daarover ving, had ik mijn eerste idee op touw gezet.

Ik ga bloggen over de voetbalschoenen van Ronaldo.

10.000 gratis bezoekers per maand via Google

Door tijdens mijn minor kennis gemaakt te hebben met zogenaamde SEO, ‘search engine marketing’, wist ik precies waar men naar zocht, hoe vaak deze zoektermen werden ingetypt in Google en nog belangrijker: ik wist hoe ik deze zoektermen moest verwerken op mijn eigen website om gratis bezoekers te trekken.

passief inkomen affiliate marketing

Mijn bezoekersaantallen groeide ontzettend hard

Dat ging dus vrij aardig.

Dit zorgde er ook voor dat ik voor de allereerste keer kennis maakte affiliate marketing en marketing in het algemeen. Zoals je misschien wel kan voorstellen had ik de smaak goed te pakken. Iedere maand stegen de affiliate inkomten gestaag mee.

Om de volgende stap te zetten besloot ik om een traineeship te volgen bij een online marketing bureau. Hier ben ik nog beter in mijn vak geworden, heb ik mijn kennis omtrent zoekmachineoptimalisatie nog verder ontwikkeld en heb ik vooral ook alle ins- en out geleerd omtrent online adverteren. Met als resultaat dat ik in 2017 zelfs de award voor ‘beste social campagne’ van Nederland heb gewonnen.

Wil je zelf ook aan de slag met affliate marketing of ben je ook enthousiast geworden, maar heb je nog geen idee hoe of waar je moet beginnen? Op deze website en op YouTube zal ik regelmatig updates plaatsen over hoe je succesvol passief inkomen kunt genereren.

Wil je zelf aan de slag met affiliate marketing? Bekijk de belangrijkste 5 stappen  waar je op moet letten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *