peaks beleggen actiecode 2022

Beleggen met Peaks: Review na 500 dagen beleggen

Op deze pagina lees je mijn Peaks Review en persoonlijke Peaks ervaring. Een eerlijke review na meer dan 2 jaar, ofwel 800+ dagen beleggen met Peaks.

Benieuwd naar mijn rendement met Peaks?

Tip: Scroll ook naar beneden voor mijn laatste screenshot van mijn beleggingen en de winst daarvan sinds februari 2019 tot en met begin 2022.

Starten met Peaks

Sparen heeft mij altijd al gefascineerd. Het werkt bij mij als een soort verslaving. Gezien ik als Brabander veel waarde hecht aan Carnaval, spaar ik al jaren voor een leuk bedrag om uit te geven aan een outfit en natuurlijk aan biertjes tijdens carnaval.

Vroeger spaarde ik altijd door losse 10, 20 of 50 centjes in een pot te gooien. In sommige gevallen gooide ik daar ook losse euro- en twee euromunten in.

Gezien ik steeds vaker contactloos ging pinnen, merkte ik dat ik eigenlijk steeds minder contant geld spaarde.

Sinds 2019 pak ik het helemaal anders aan. Ik ben begonnen met beleggen. Geen grote getallen, maar beleggen met mijn digitale wisselgeld.

Dit doe ik met de beleggingsapp: Peaks. Een handige app waarbij je zonder ook maar enige kennis van beleggen veilig kunt beleggen met geld dat je kunt missen. Je wisselgeld bijvoorbeeld 😉

Lees ook: Dit gigantische bedrag houd je over als je € 50 per maand belegd

Peaks ervaringen

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen ben je vast reuze benieuwd naar de ervaringen die mensen hebben bij deze App. Precies een jaar geleden ben ik begonnen met Peaks. In dit artikel geef ik je antwoord onderstaande onderwerpen. Ook nam ik een video op en schreef ik dit uitgebreide artikel. Met alle antwoorden op je vragen én een ongezoute Peaks review.

Inhoud van dit artikel:

 1. Peaks Review Video – Alles wat je moeten weten in een paar minuten tijd
 2. Wat is Peaks?
 3. Hoe werkt Beleggen bij Peaks?
 4. Geld verdienen met Peaks
 5. Peaks Beleggen Review
 6. Beveel je Peaks aan?
 7. Peaks actiecode – Ontvang 5 euro startkapitaal met de code: GEERTV73N

Peaks Review Video

Geen zin om te lezen? Bekijk mijn Peaks Review in onderstaande video.

Wat is Peaks?

Peaks is een online beleggingsapp geïnitieerd vanuit de Rabobank. Peaks is een eenvoudige app gemaakt voor startende beleggers. Met Peaks kun je beleggen met je wisselgeld.

Beleggen op Peaks is simpel. Je dient een account aan te maken op Peaks.nl en je kunt vrijwel direct van start.

Hoe werkt beleggen Peaks?

Dan nu antwoord op de hamvraag: Hoe werkt Peaks? Door je bankrekening te koppelen met de Peaks app kun je eenvoudig beleggen met je wisselgeld. De app zorgt ervoor dat je kunt beleggen met je wisselgeld. Dat koppelen gebeurd heel eenvoudig. Je krijgt een melding of je de app wilt koppelen aan je Rabobank rekening. 

Je bankrekening rondt automatisch je bankafschrijvingen af naar een hele euro. Hierdoor beleg je met kleine bedragen die je kan missen. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet met te grote bedragen gaat beleggen.

Je ontvangt iedere week een berichtje vanuit Peaks hoeveel je precies in je potje hebt aangevuld. 

Hoe werkt Peaks beleggen precies?

Stel je bent op weg naar je werk en hebt zin in een kopje koffie. Je stapt de trein uit en haalt een kopje koffie bij de AH2GO.

Je rekent je kopje koffie af met je pinpas die gekoppeld is aan je Peaks account.

 • Je shopt een kopje koffie á € 1,75
 • Peaks analyseert je bankafschrijving automatisch.
 • Inleg peaks: € 0,25 – Dit is het verschil tussen de eerstvolgende euro: € 2,00 – € 1,75 = € 0,25

Je geniet dus van een heerlijk bakje koffie, terwijl je met je ‘wisselgeld’ gaat beleggen. Je betaalt deze kop koffie dus niet contact, maar volledig digitaal. Het bedrag wordt opgeteld in je Peaks account. Dit gebeurt iedere week.

Kan ik mijn Peaks inzet terugstoren als het mij niet bevalt?

Je hebt zelf de volledige controle over je Peaks potje. Wanneer je bijvoorbeeld wilt stoppen, kun je het bedrag wat je beschikbaar hebt terugstorten op je rekening. Zo kun je bijvoorbeeld wanneer je op reis gaat het bedrag van je Peaks rekening halen. 

Overigens is het wel aan raden om te beginnen met een doel. Wat is je spaardoel? Dit geeft je meer rust tijdens het beleggen. Zonder doel is beleggen niet handig, zorg ervoor dat je een bedrag in je hoofd hebt om eraf te halen. In tijden van crisis kan je belegpotje opeens minder waard zijn. Maar in tijden van economische groei, gaat je potje harder groeien dan dat je gewend bent. 

Op de lange termijn maakt de beurs altijd een groei door, zo’n 7%. Dit is toch even wat anders dan je spaarrente.

peaks beleggen review

Met Peaks beleg je automatisch met je wisselgeld. Je wisselgeld wordt iedere week automatisch verwerkt naar je Peaks potje. 

Peaks actiecode

Wil je zelf aan de slag met Peaks en de website draaiende houden voor toffe tips over beleggen en besparen? Meld je dan aan bij Peaks met de actiecode: GEERTV73N

Je ontvangt zelf € 5 start te goed en als blijk van waardering ontvang ik hetzelfde bedrag op mijn account. Vul dus bovenstaande Peaks actiecode in en we profiteren allebei.

Zelf geld verdienen met je eigen Peaks actiecode

Nadat je deze actiecode hebt ingevuld kun jij ook geld verdienen met je eigen actiecode. Je ontvangt zelf € 5 euro nadat je onze actiecode hebt ingevuld. Wanneer je de App gebruikt kun je jouw unieke Peaks actiecode vinden het tabje ‘Actiecode’. Het laatste tabje in de Peaks app. 

Tip: Deel de actiecode in je WhatsApp groep – Zo profiteren jij en je vrienden van starttegoed. 

Beleggen met Peaks

Starten met geld verdienen via Peaks doe je al in 4 stappen. Ik deel je graag mijn Peaks strategie.

Stap 1: Kies een startbedrag om te beginnen

 Voordat je begint met beleggen kun kiezen om te beginnen met een startbedrag. Zelf ben ik ooit begonnen met € 50 om te testen. Dit is niet verplicht, maar wel aan te raden om gelijk goed van start te gaan.

Stap 2: Kies je inleg per maand of dag

Naast je startbedrag en het wisselgeld kun je ook kiezen voor een inleg per maand of op dagniveau. Zelf zet ik automatisch 3,- per dag automatisch opzij om zo dagelijks mijn potje te spekken. Ook dit is niet verplicht. Ik raad aan om hier een bedrag te kiezen die je kunt missen. 

Voor de goede orde: ik beleg dus 3 euro per dag + mijn wisselgeld. Gemiddeld beleg ik per dag dus ongeveer 5 euro. 

Stap 3: Kies het niveau van beleggen

Beleggen brengt ook risico met zich mee. Toch heeft de Rabobank goed nieuws voor je. Wanneer je je geld voor minimaal 5 tot 15 jaar vast durf te zetten kun je rekenen op een mooi rendement. Gemiddeld gezien groeit de beurs 7% per jaar. In tijden van een crisis kan je potje wat verdampen, maar in tijden van voorspoed, groeit je potje met misschien wel 15%.

Beste Peaks portfolio – Welk Peaks portfolio moet ik kiezen?

Wat is de beste keuze bij Peaks? Mild, Pittig, Scherp of Heet? 

Aandelen vs obligaties bij Peaks

De beste portfoliostrategie bij Peaks hangt af van je eigen visie. Aandelen schommelen veel in waarde, ze zijn een mini-stukje van een bedrijf. Obligaties zijn leningen aan een land of bedrijf en zijn een stuk stabieler. 

Peaks Portfolio Mild – 3,2% rendement per jaar

Je houdt er niet van om risico’s te nemen en bent tevreden met een bescheiden rendement. Het is tenslotte altijd nog meer dan dat je aan rente ontvangt bij een bank. Deze strategie is gebaseerd op een belegtermijn voor 2 tot 5 jaar.

Peaks portfolio Mild – 4,3% rendement per jaar

Deze strategie is voor degene die best een beetje risico wilt lopen, maar niet direct bloot wilt geven. Je vind beleggen nog een beetje eng maar wilt wel rendement zien. 

Peaks portfolio Scherp – 5,4% rendement per jaar

Je durft risico te nemen en je durft voor langere tijd geld in te zetten. In dit portfolio bezit je voor 70% aandelen en heb je een back-up van 30% aan obligaties. Kortom: in gouden tijden, piek je lekker. Je gemiddelde rendement loopt flink op. In mindere tijden, zoals tijdens een Corona crisis wordt je potje overeind gehouden door je obligaties. 

Ben je klaar om 10 tot 15 jaar te beleggen met een flink rendement en heb je het geld wat je gaat beleggen niet binnen een aantal jaar nodig? Kies dan voor de ‘strategie’ scherp. 

Peaks portfolio Heet – 6,5% heet

Je hebt het geld om te kunnen stunten. Je gaat voor 90% aandelen bezitten en 10% aan obligaties. Daarnaast is het aan te raden om minimaal 15 jaar te beleggen met deze strategie. Je strategie kent héle hoge pieken, maar ook héle diepe dalen.

Het is geen gokken, maar in tijden van tegenspoed ben je als eerste aan de beurt. 

Welke portfolio moet ik kiezen bij Peaks?

Zelf heb ik gekozen voor de strategie ‘scherp’. Ik heb het geld wat ik nu beleg niet direct nodig en ik wil wel een mooi rendement behalen. Anders voegt het beleggen voor mij weinig toe. Met de strategiekeuze “Scherp” ga je ongeveer 10 tot 15 jaar geld opzij zetten. Zelf lijkt het me mooi om van dit potje later voor de kinderen een mooi bedrag gespaard te hebben. Het rendement hierop ligt gemiddeld op 5,4%, jaar op jaar.

Wanneer zij naar de middelbare school gaan, ontvangen ze een mooi bedrag van hun ouders. Ik kies voor deze aanpak, omdat ik het nu niet in de portemonnee voel en toch met mijn toekomst bezig wil zijn. 

Waarom geen Heet? Ik beleg onder andere ook bij de GIRO. Hier handel ik met een ander budget in aandelen zoals Tesla & Shell. Bij de keuze voor heet ga je meer inzetten op aandelen in plaats van obligaties, wat betekent dat het risico wat groter is. Dit risico wil ik graag zelf in de hand hebben waardoor ik zelf mijn keuzes maak in welke aandelen in investeer.

Bij de portfoliostrategie ‘Scherp’ zit je ook in aandelen, maar is je rendement een stuk veiliger doordat je portefeuille voor een groter gedeelte uit obligaties bestaat. Obligaties zijn veilig, omdat je eigenlijk je geld uitleent tegen een hoger rentepercentage dat je bij een reguliere bank ontvangt.

Peaks beleggen

Verwacht rendement (5 tot 15 jaar)

 1. Mild: 3,2% – 30% aandelen, 70% obligaties
 2. Pittig: 4,3% – 50% aandelen, 50% obligaties
 3. Scherp : 5,4% – 70% aandelen, 30% aandelen
 4. Heet: 6,5% – 90% aandelen, 10% aandelen

Je kunt je geld te allen tijde van je Peaks account terugstorten naar je bankrekening.

Peaks Beleggen Review: 300 dagen beleggen met 14,19% rendement

Zelf heb ik in maart 2018 gekozen om te beginnen met beleggen. Gezien ik het geld kan missen wat ik beleg en reuze benieuwd was heb ik dus direct 50 euro gestort op mijn account.

Zoals je hieronder ziet, heb ik dus in januari 2020 bijna 14,9% rendement behaald met mijn Peaks beleggingen. Met een totale inleg van € 942,60 aan beleggingen in 9 maanden tijd, heb ik dus € 64,51 rendement gepakt.

Mijn Peaks Rendement in 300 dagen – € 64,51 winst op een inleg van € 1.007,11.

peaks review   

Peaks: Screenshots van 300 dagen beleggen.

Laten we eerlijk zijn, nog geen wereldbedrag. Maar gezien het feit dat ik jaarlijks waarschijnlijk mijn bedrag verhoog, in loondienst en met mijn eigen bedrijf meer ga verdienen, ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Update: 1 september 2020

Inmiddels zijn we geen 300 dagen maar 500 dagen verder. Ondanks de Corona crisis en een korte dip van een paar maanden is mijn winst verder gegroeid en mijn spaarpotje harder gegroeid dan ooit.

peaks ervaringen

Mijn Peaks potje op 1 september 2020

Update: 28-12-2021

Inmiddels sinds februari 2019 aan het beleggen op Peaks. In totaal is mijn inleg 5448,16 en is mijn winst inmiddels gestegen naar 1434,09. Mijn portfilio is nogsteeds pittig. 

Ik ben erg tevreden met een rendement van 18,51% sinds mijn start!

peaks rendement 2021

Mijn Peaks rendement sinds begin 2019

Wat zijn de kosten van Peaks?

Zitten er dan écht geen addertjes onder het gras? Bijna niet. De eerste 3 maanden beleggen via de Peaks app kost je hélemaal niets.

Kosten Peaks: Na 3 maanden kost 1 euro per maand

Na 3 maanden betaal je met beleggingen minder dan € 2500 slechts € 1 euro per maand. Beleg je meer dan 2500 euro? Dan betaal je jaarlijks 0,5% over de gemiddelde waarde van je beleggingen.

Zoals je kunt lezen kost Peaks voor beginners € 1 per maand. Zelf vind ik de kosten minimaal en denk ik dat wanneer je dit veel geld vindt óf het niet waard, dat beleggen niets voor jou is.

Wanneer je beleggingen naar verloop van tijd boven de € 2500 euro gaan zijn de kosten ook te verwaarlozen. Wanneer je een dergelijk bedrag hebt belegd, kun je blijkbaar wat missen. Wanneer je op de lange termijn gaat beleggen (minimaal 5 jaar) dan staan de kosten in schril contrast van je winsten die je maakt via de app.

Twijfel je nog? Of heb je vragen, mis je iets of vind je de informatie onvolledig of onjuist? Laat het dan weten via een reactie of stuur ons een e-mailtje.

Zelf beleggen met Peaks? Gebruik de actiecode

Wil je zelf aan de slag met Peaks en de website draaiende houden voor toffe tips over beleggen en besparen? Meld je dan aan bij Peaks met de actiecode: GEERTV73N

Je ontvangt zelf € 5 start te goed en als blijk van waardering ontvang ik hetzelfde bedrag op mijn account.

Hopelijk ben je er na het lezen van dit artikel over Peaks achter of de app van de Rabobank iets is voor jou.

Wil je liever zelf beleggen? Start dan met beleggen bij de Nederlandse broker De Giro. Bij Piekenverdienen.nl schreven we een review over de GIRO. We kochten daar ons eerste aandeel van Tesla.

 

Belangrijk

Dit artikel is niet gesponsord. Ik schrijf op Piekenverdienen.nl over beleggen, besparen en ondernemen. Gezien de grote vraag aan meer informatie omtrent Peaks heb ik dit onderwerp behandeld.

13 Reacties

 1. Hé! Ik beleg met Peaks! Lijkt jou het ook wat om makkelijk geld opzij te zetten voor later? Download dan de app en krijg €  5 start-tegoed.

  Weet dat je met beleggen risico neemt, en dat je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

 2. Gebruik code PAULDUDJ en ontvang €5,- start tegoed

 3. Download de peaks app en voer deze actiecode in, dan krijg je €5 startgeld! PAULDUDJ

 4. Klopt het dat je het alleen met een Rabobank rekening kunt doen ?

  1. Hi Hans,

   Bedankt voor je reactie. Je kunt het met iedere rekening doen geloof ik.

   “Bankier je bij ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Triodos Bank, dan kun je klant worden bij Peaks. Al deze banken bieden iDIN aan, een dienst waarmee je veilig en op dezelfde manier kunt inloggen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen, webwinkels en diensten zoals Peaks.”

   Veel plezier!

   Gr Paul!

 5. Dank voor je uitleg, ik ben pas begonnen met Peaks en ben benieuwd hoe het gaat lopen.
  En zo kunnen we elkaar leuk helpen 🙂
  Gebruik code CHANTAYAB en ontvang €5,- start tegoed

  1. Bedankt voor je start tegoed! En voor een volgende lezer ook €5 tegoed met de code: PHILM7NSN

   1. Graag gedaan!

 6. Hoi ik gebruik peaks nu ruim een jaar en ik vind het een goed systeem. Het rendement is ook positief. Gebruik code MARTIDMBW voor €5,- tegoed

 7. Duidelijk verhaal! Mocht je willen beginnen met peaks en meteen 5 euro start tegoed krijgen? Met deze code ontvang je meteen 5 euro gratis! OSCARF5VN

 8. Hey! een jonge belegger hier. Ik vindt penaks fantastisch voor mijn rendement.
  Wil je ook een start te goed van 5 euro? Gebruik gratis mijn code en ontvang 5 euro!
  ROSAL1BIF

 9. Door dit artikel ben ik begonnen met Peaks, heel erg bedankt daarvoor! Wil je ook 5 Euro van Peaks ontvangen, zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen? Voor dan de volgende code in:
  MaartUQG6

 10. Super tof artikel! Wil je mij en jezelf helpen met beleggen? Verdien 5 euro in peaks met de code: JELMEUMUN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *