de giro 500 dagen

500 dagen beleggen bij de GIRO

In januari 2020 ben ik begonnen met beleggen bij DE GIRO. Ik had door de verkoop van mijn nieuwbouw appartement in het centrum van Rotterdam opeens een aardige bankrekening. Gezien je met geld op de bank al jaren niet meer rijk wordt, ben ik mijzelf destijds gaan verdiepen in beleggen.

Nog geen maand later kwam Corona om de hoek kijken. Ik volgde de beurs dagelijks, bekeek video’s, las nieuwsartikelen en boeken over beleggen, bijv. Beleggen voor Dummies.

Zonder enige kennis is het toch spannend om ergens in te beleggen. Toch heb ik eigenlijk sinds de zomer van 2020 niet meer omgekeken naar mijn aandelen. In dit artikel laat ik de impact zien van mijn aandelen na 500 dagen beleggen bij de GIRO.

Heb je geen idee wat DE GIRO is? Lees dan mijn review.

Stand van zaken mei 2021: Hoge pieken, diepe dalen

Wie mijn terugblik las over DE GIRO: 6 maanden beleggen, las dat ik voornamelijk een mooi rendement had behaald door Galapagos en Basic-Fit.

Als je het nieuws een beetje gevolgd hebt, begrijp je dat ik aardig wat geld verloren ben met mijn aandelen in Galapagos. Ruim 57% verlies op een aandeel, dat doet pijn.

galapagos de giro

Galapagos aandeel daling in 1 jaar tijd

Diepe dalen, hoge pieken

Basic-Fit update

Gelukkig heb ik wel aardig geprofiteerd van het aandeel Basic-Fit & Tesla. Mijn GAK voor Basic-Fit lag in 2020 op 16 euro. Zoals je hieronder kunt zien heb ik het aandeel op een mooi prijsniveau weten te bemachtigen. Het aandeel lag op opvallen in de crisis en bereikte een dalwaarde van ongeveer 10 euro. Inmiddels is het – natuurlijk door de opening van de sportscholen – naar een historisch hoog niveau geklommen van bijna 40 euro.

Een rendement van ruim 139%!

Basic-Fit: 139% rendement in 500 dagen

Shell: Kruipt uit het dal

Ook Shell heeft het in Coronatijd ontzettend zwaar gehad. In de zwaarste storm heeft het aandeel gelijk aan Basic-Fit een koers rond de 10 euro gestaan. Mijn GAK voor Shell in 2020 ligt rond de 13 euro. Inmiddels kruipen we uit de crisis, rijdt Nederland weer massaal en rijden we bijna weer als vanouds. Dit heeft gevolgen voor Shell. Inmiddels ligt het aandeel op bijna 16 euro.

Shell klimt langzaam weer op en is redelijk stabiel.

Tesla: Mijn kindje als het gaat om aandelen

Tesla was mijn eerste aandeel dat ik kocht via de GIRO. Ik maakte er zelfs een video van.

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Bij elektrisch rijden denk ik aan Tesla. Om die reden durf ik in het bedrijf te investeren. Het was even spannend vorig jaar. Is het Tesla-aandeel een bubbel? Ik besloot het aandeel toch te kopen. En met succes! Het aandeel is flink gegroeid en compenseert ruimschoots mijn verlies op Galapagos.

Eindstand (tussenstand mei 2021)

Zoals ik al zei: hoge pieken, diepe dalen. Dat is denk ik ook een samenvatting die ik zou geven tijdens de corona-crisis. Dit geldt ook voor mijn aandelen. Uiteindelijk is het glas altijd halfvol. Zo ook bij mijn aandelen. ­čśë

Mijn portfolio is ruim 33% meer waard geworden. Een rendement waar ik enorm blij mee ben. Alle literatuur vertelde mij dat je rekening moet houden met een gemiddeld rendement van 7% per jaar. Dat houd ik dan ook in mijn achterhoofd. Ik heb in 2020 simpelweg geprofiteerd van de diepe dalen.

Doordat ik simpelweg weinig tijd heb om mij te verdiepen in nieuwe aandelen en kansen, beleg ik dus liever passiever. Dit doe ik voorlopig via Peaks. Om te kijken wat crypto’s mij kunnen bieden ben ik ook gestart met BOTS.

Over beide platformen zal ik binnen afzienbare tijd ook een update plaatsen.

Heb je vragen? Laat het me vooral weten!

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *