beleggen-2020-mei

In de plus met Peaks & beleggen met robots

De maand mei is weer afgesloten en daar blik ik graag met je op terug. In mijn eerste echte update in de maand april schreef dat mijn potje flink is gegroeid tijdens de Coronacrisis. We zijn inmiddels ruim 6 weken verder en de beurs staat in deze tijd nooit stil.

Dus de hoogste tijd voor een update!

Disclaimer: ik ben geen financieel adviseur. Ik deel alleen mijn persoonlijke ervaringen. Beleg alleen met geld dat je écht kunt missen.

Peaks in mei: we staan weer in het groen

Hier heb ik de afgelopen maand flink belegd. Niet alleen werd mijn code ontzettend vaak ingevuld (zie onderstaand screenshot), ook zet ik zelf 5 euro per dag opzij. Dat heeft positief uitgepakt in de maand mei.

Je kunt bijna stellen dat dit op deze manier passief beleggen is met passief geld. Ik beleg namelijk de € 5 die ik ontvang voor een nieuwe Peaks gebruiker in mijn potje én daarnaast wordt dit natuurlijk meer waard. Voor iedere 5e ‘aangeleverde klant’, ontvang ik ook nog eens € 25 extra. Dit bedrag loopt stiekem best hard op.

peaks potje mei 2020

Mijn Peaks actiecode worden soms wel 7 keer per dag ingevuld

Doordat mijn website de afgelopen maand bijna 200% vaker bezocht is dan in de maand april is dit bedrag dus ook meer dan verdubbeld. Enorm tof om te zien.

Hoe gaat hem met mijn rendement bij Peaks?

Inmiddels heb ik mijn verlies goedgemaakt op Peaks en bedraagt mijn winst nu op moment van schrijven ruim 7,5%. Hier ben ik zeer content mee. Ik stond namelijk bijna 30% in de min tijdens mijn blog ‘Peaks tijdens Corona. Doordat ik juist in de uitverkoop extra heb bijgekocht, heb ik mijn rendement kunnen uitbreiden en ben ik niet bang dat ik nog een keer zo hard getroffen ga worden. Ik heb namelijk steevast geïnvesteerd toen de aandelen laag stonden.

Twijfel jij nog over Peaks óf heb je er nog nooit van gehoord? Bekijk dan mijn blogreview: beleggen met Peaks.

Mijn GIRO resultaten in mei

Doordat ik de afgelopen maand bijzonder veel heb geïnvesteerd heb ik relatief weinig aanpassingen gedaan in mijn portfolio bij de GIRO. Het enige wat ik heb gedaan is mijn aandeel Basic-Fit verder uitgebreid.

Dit was een goede keuze. Doordat ik extra aandelen heb bijgekocht heb ik mijn algehele rendement op het aandeel weten te verbeteren. Ondanks dat mijn GAK (Gemiddelde Aankoop Koers) wel flink is gestegen. Dit heeft het voornamelijk mee te maken dat ik relatief weinig Basic-Fit aandelen had.

Inmiddels staat de koers van Basic-Fit vandaag de dag op € 24,90 en staat mijn GAK op € 16,47. Een mooi verschil in rendement! Dit alles heeft natuurlijk te maken met het feit dat Basic-Fit hoogstwaarschijnlijk toch eerder open gaat dan wordt verwacht.

basic-fit-beleggen-2020

De groei van Basic-Fit de afgelopen maand.

Update overige aandelen:

Mijn aandelen van Shell, Tesla & Galapagos staan ook nog steeds positief. Waarbij Galapagos de grootste dreun heeft gehad. Deze is met ruim 15 euro gedaald t.o.v. april.

Toch maak ik me daar geen zorgen over. Galapagos heeft vooralsnog een positief aankoopadvies en heeft een koersdoel van ruim 210 euro. Doordat het vandaag op € 178 staat wacht ik rustig af.

Kijkend naar mijn gehele portefeuille heb ik vandaag een nieuwe all-time record gehaald. Ik zit nu op meer dan 20% rendement t.o.v. mijn start begin februari 2020.

Toch laat ik me niet gek maken. Ik vermoed dat er nog een klap gaat komen, waardoor ik vooralsnog geen nieuwe aankopen gepland heb. Uiteraard houd ik het dagelijks in de gaten op nieuwe buitenkansjes te spotten.

Voorlopig ben ik druk met het ondernemen en bevalt het passieve beleggen via Peaks mij enorm goed.

Nog geen lid van de GIRO? Meld je hier gratis aan. Twijfels? Lees dan mijn GIRO review.

Crypto’s handelen met een robot

14 dagen geleden kocht ik via de app BOTS  van RevenYou mijn allereerste crypto’s. De app past algoritmes en kunstmatige intelligentie toe voor het bepalen van de juiste beleggingsstrategie.

Hier heb ik voorlopig 1.64% rendement gehaald. Gezien ik voor mijn BOTS review € 100 heb gestort, is dit bedrag nog niet heel spannend.

Ik ga de app voorlopig behouden en kijk reikhalzend uit naar de toekomst.

Tip: Bekijk ook Litebit, de Crypto site waar je o.a. de populaire Stellar kunt kopen.

De app wordt nu populairder, waardoor de app zich verder zal moeten ontwikkelen. Ik ben benieuwd of BOTS aan populariteit gaat winnen in Nederland en ook later Europa.

Deze Haarlemse start-up heeft enkele maanden terug miljoenen opgehaald. Hiermee wilt het eind 2020 Europa gaan veroveren waarbij inmiddels Nederland kennis maakt met de app.

De tv-reclames staan goed aan, wat leidde tot een flinke stijging in het aantal bezoekers op mijn blog gezien ik als een van de eerste hierop schreef.

Lijkt jou het wat? Beleggen met behulp van robots?

Laat het weten via de mail of in een reactie!

bots revenyou

De Bots app van RevenYou

 

2 Reacties

  1. Ik heb voor de gein en uit nieuwsgierigheid eens gekeken wat mijn passieve crypto portfolio (‘buy and hold’ strategie) de afgelopen 14 dagen heeft gedaan. Vervolgens heb ik dit zojuist vergeleken met de ‘performance’ van jouw bot die handelt in crypto. Ik heb 15.46% rendement behaald t.o.v. de 1.86% met de BOTS app. Dat is nogal een verschil in mijn voordeel.

    Ik ben benieuwd hoe die BOTS app het blijft doen de komende tijd en zal je blog in de gaten houden.

    1. Ha grappig! Dat is geen verkeerd rendement dat je hebt. Ik houd het inderdaad in de gaten de komende tijd en zal volgende maand een nieuwe update plaatsen. Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *