DE GIRO

Terugblik: 6 maanden actief beleggen met de GIRO

Eind januari ben ik begonnen met beleggen bij de GIRO. Ik was onwetend en had eigenlijk geen idee hoe zelf kon beleggen en of ik er verstandig aan deed om te beleggen. Om mezelf te verdiepen in het beleggen leek het mij een goede zaak om te starten met de basiskennis.

Ik heb het boek Beleggen voor Dummies gelezen en daarnaast ben ik wat fanatieker online video’s gaan kijken om de materie beter te begrijpen.

We zijn nu bijna 6 maanden later. Wat heeft het beleggen mij opgeleverd en geleerd?

Leestip voor dit artikel:  De GIRO Review

Wat heeft het beleggen mij gebracht buiten rendement?

Ik merkte aan mezelf dat ik onrustig werd van mijn aandelen. Ik had zoals gezegd voor het eerst in mijn leven zelf écht aandelen gekocht en via de app van de GIRO of de desktop browser checkte ik steevast om 09.00 de opening van beurs.

Daarnaast merkte ik dat ik vaker op financiële websites te vinden was, een chatprogramma had gedownload om met andere beleggers te overleggen en tunede ik vaker dan normaal in op RTL Z om met een schuin oog te luisteren naar ‘experts’.

FOMO – Fear of missing out

Doordat de coronacrisis langzaam de beurs begon te raken in maart kreeg ik het toch wel een beetje benauwd. Aan de andere kant zag ik ook een hoop mogelijkheden. Beurzen kakten in en stonden historisch laag. Mijn geld stond ‘gewoon’ op de bank.

Dit was voor mij het moment om in te stappen. Toch? In die tijd schreef ik een artikel over Black Friday op de aandelenmarkt. Ik besloot inderdaad om extra te investeren in aandelen.

Hieronder vind je het resultaat.

Tesla aandeel

Wanneer je mijn blogs vaker leest weet je ongetwijfeld dat het allereerste aandeel wat ik kocht er één van Tesla was. Ik had wat onderzoek gedaan en Tesla leek mij een goed aandeel om te investeren. Ik las diverse blogartikelen en was eigenlijk direct verkocht.

Hieronder zie je de rollercoaster van het aandeel. Ik kocht het aandeel op 7 februari 2020 voor 672,30 euro. Binnen een week ging het aandeel naar 750 euro en daarna hakte het Corona virus erin. Ik zag mijn mijn investering letterlijk halveren half maart en vandaag de dag mag ik mezelf gelukkig prijzen dat het aandeel een flinke vlucht heeft genomen.

Inmiddels staat het aandeel vandaag op € 1246,40.

tesla aandeel

Mijn portefeuille: 20% rendement in half jaar tijd

Ik heb de afgelopen maanden de volgende aandelen gekocht:

  • Basic-Fit
  • Galapagos
  • Pharming-Group
  • Royal Dutch Shell
  • TESLA

Allen om verschillende redenen. Als ik terugkijk, ben ik best wel trots op mijn ‘aankopen’.

Inmiddels heb ik ruim 20% rendement behaald op bovenstaande aandelen. Met name Galapagos en Basic-Fit hebben mij de afgelopen maanden een mooi rendement opgeleverd.

Voor wat betreft Shell heb ik nog goede hoop dat dit een aandeel is voor de lange termijn. Gezien veel beleggers dit aandeel als hoeksteen zien van hun defensieve portefeuille hoop ik ook dat dit aandeel mij in de toekomst weer doet glimlachen.

Gelukkig heb ik het aandeel onwijs laag gekocht, waardoor ik gelukkig geen flinke deuk zal krijgen in mijn portefeuille.

Shell 5 jaar

Aandeel Shell in 2020

Slotwoord

Ik kan terugkijken op een turbulent eerste halfjaar. Ik merk dat ik me prettiger (ook omwille van tijd en focus) voel bij het passieve beleggen. Toch zal ik altijd buitenkansjes in de gaten houden. Deze zal ik natuurlijk wanneer ik dat doe, met jullie delen.

In de tussentijd zal ik nieuwe beleggingstools blijven uitproberen en reviewen zoals bijvoorbeeld BOTS en Peaks.

Op een mooi 2e half jaar!

Zelf beginnen bij de GIRO? Meld je aan en ontvang € 20 aan transactietegoed.

Ik ben geen financieel adviseur en beleggen brengt risico met zich mee. Je kunt geld verliezen. Ik blog op persoonlijke titel en deel enkel mijn ervaringen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *