Beleggen met peaks tijdens coronacrisis

Beleggen met Peaks tijdens het Coronavirus – Black Friday in aandelenland?

In mijn review over Peaks schreef ik dat ik een mooi rendement heb behaald van ruim 14% in mijn eerste 300 dagen als belegger.

Zo trots als een pauw deelde ik mijn resultaten op deze website én nam ik een video op om andere Nederlanders enthousiast te maken met Peaks.

Sinds het Corona virus zijn toetreden heeft gedaan in Europa is mijn Peaks winst in no-time als sneeuw voor de zon verdwenen. Stiekem ben ik daar eigenlijk helemaal niet rouwig om. Waarom? Dat leg ik je uit in deze nieuwste blogpost.

Peaks beleggen coronavirus

In beeld: Mijn Peaks potje is met ruim 200 euro gedaald.

Zelf starten met je wisselgeld beleggen? Ontvang direct € 5 startkaptiaal.

Gebruik de code PAULDUDJ als actiecode en ontvang 5 euro in je Peaks potje.

Ook interessant: Beleggen met de GIRO.

Aandelen staan in de uitverkoop

Waar heel de markt spastisch reageert en zijn aandelen probeert te verkopen ben ik juist extra gaan beleggen.

Doordat alle aandelen zijn gekelderd tot het vriespunt – sommige zelfs op een lager niveau dan tijdens de crisis in 2008 – betekent dit simpelweg dat je aandelen nu kunt inkopen tegen een historisch lage prijs.

Doordat ik enkel en alleen beleg met geld wat ik kan missen, doe ik hier juist nú een schepje bovenop.

Waarom beleg ik dan extra? Kun je niet gewoon even stoppen nu en weer beginnen als de beurzen weer aantrekken?

Dat zou een advies kunnen zijn. Toch houd ik me vast aan de historie van de beurs. Dit betekent dat koersen dalen en klimmen. Dit is van alle tijden. Er is dan ook zeker géén reden tot paniek.

Wanneer je kijkt naar grootste beurs in Nederland, de AEX, dan zie je dat de koers altijd op en neer gaat. In de wetenschap dat je gemiddeld gezien 7% rendement kunt behalen op je beleggingen, koop ik liever juist nú.

De historie van de beurs in beeld. Pieken en dalen horen erbij. Dat is handelen.

aex index historie

In beeld: De AEX index van 1982 tot 2012. Pieken en dalen horen erbij.

Black Friday in aandelenland

Waar Black Friday dit jaar normaal gesproken valt op 27 november 2020, is het in aandelenland al enkele dagen Black Friday.

En je bent nog niet te laat. Normaal gesproken gaat het nog wel een paar maanden duren voordat de beurs weer is hersteld.

AEX Koers flink gedaald

De AEX Index is de belangrijkste Nederlandse beursindex. De index geeft het beeld weer van de koersontwikkeling van de 25 aandelen met de grootste marktkapitalisatie op de Amsterdamse effectenbeurs.

AEX koers

In beeld: De AEX flink gedaald.

Ook de S&P 500, welke de 500 grootste bedrijven vertegenwoordigd in de Verenigde Staten is flink gekelderd de afgelopen dagen.

S&P 500 Index

In beeld: S&P 500 index afgelopen 5 jaar.

Een ander voorbeeld is Shell. Het Nederlandse bedrijf heeft de laagste stand genoteerd in 5 jaar. Een sterk bedrijf als Shell valt niet zomaar om. Juist daarom heb ik bijvoorbeeld via de GIRO extra aandelen gekocht afgelopen maandag van Shell.

Shell aandeel index 2020

In beeld: Shell op laagste waarde in 5 jaar tijd.

Wat denk jij? Gaan we nog zwaarder weer tegemoet, of gaan we vanaf april weer klimmen? Als we de CEO van Peaks mogen geloven, dan is het aan te raden om rustig te blijven en te denken aan de lange termijn. Je vind zijn kijk op het Corona virus hier.

Let op: Beleggen kan je geld kosten. Beleg alleen met geld wat je kunt missen.

Liever geld besparen dan beleggen? Shop dan met de ING Rentepunten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *