Mijn aandelen april 2020

Mijn aandelen in april 2020 bij de GIRO!

Eerder schreef ik al een blog over het feit dat mijn Peaks potje hard geraakt was door de Coronacrisis. Inmiddels zit ik ruim 5 weken in quarantaine en heb ik de rollen kunnen omdraaien. Ik heb namelijk enorm geprofiteerd van het coronavirus op de financiële markt.

Doordat ik naast mijn onderneming ook nog 3 dagen in loondienst werk en daarnaast ook nog passief inkomen genereer met affiliate marketing heb ik voldoende inkomen om de corona crisis te overleven. Het geld wat ik voorlopig niet nodig heb, beleg ik deels bij de GIRO in aandelen.

Voor de lange termijn beleg ik met mijn wisselgeld bij Peaks & bouw ik een pensioen op bij Brand New Day.

Doordat aandelen in maart kelderde tot een bedenkelijk niveau heb ik juist extra geïnvesteerd in aandelen de afgelopen tijd. Hieronder deel ik je mijn aandelenportefeuille.

Zoals jullie misschien wel weten kocht ik eind januari / begin februari mijn eerste aandeel bij de GIRO. Dit was het aandeel van Tesla.

Na een recordpiek te hebben bereikt met het aandeel zakte hij weg onder mijn aankoopprijs. Dit opende eigenlijk mijn ogen voor andere pareltjes.

Bekijk ook mijn GIRO review.

Positief rendement bij de GIRO

Onderstaand zie je de 4 aandelen waar ik in maart extra van heb bijgekocht. Ik heb extra aandelen gekocht van:

 • Basic-Fit
 • Galapagos
 • Royal Shell

Hier later meer over.

Onderstaande tabel behoeft mogelijk enige toelichting wanneer je een beginnende belegger bent.

 1. Product: Welk aandeel betreft het?
 2. Risicoprofiel: A,B,C,D – Waarbij A weinig risico betreft en D een bedrijf is met risico bij financiële tegenwind.
 3. Aantal: In dit voorbeeld geblurd. Maar dit geeft het aantal aandelen aan dat je hebt in je portefeuille.
 4. Koers: De huidige koerswaarde van een aandeel
 5. Waarde: Het aantal aandelen dat je hebt * de koers
 6. GAK: Gemiddelde aankoop prijs

Portefeuille Q1

Voorbeeld Basic-Fit

Hoe je de tabel dan moet lezen, dat laat ik hieronder zien. Ik neem het aandeel van Basic-Fit als voorbeeld.

De huidige koers op moment van schrijven, 19 april 2020 voor Basic-Fit betreft € 17,42. De gemiddelde aankoopprijs van dit aandeel (GAK) betreft € 11,60.

Voor het gemak heb ik 100 aandelen gekocht van Basic-Fit ter voorbeeld.

 • 100 aandelen gekocht á € 11,60 op 23 maart 2020:  € 1160
 • 100 aandelen in bezit á 17,41 op 19 april 2020: € 1741
 • Fictief rendement: (1741 – 1160) / 1160 * 100% = 50,09% rendement

Zoals je kunt zien heb ik de aandelen van Basic-Fit bijna in de uitverkoop gekocht. Een bijna beter moment op in te stappen was er bijna niet. De koers van Basic-Fit schommelde het afgelopen jaar vaak tussen de 28 en 35 euro.

Op dit moment zitten we hier dus tussenin met een koers van € 17,42. Ik verwacht dat deze nog verder zal stijgen wanneer de corona beperkingen worden opgeheven in diverse landen waardoor men gewoon weer naar de sportschool kan gaan.

Basic fit aandeel

In beeld: Koers van Basic-Fit van mei’19 tot april ’20

Wanneer je dit ziet, denk je waarschijnlijk, hoe is het mogelijk dat hem dit gelukt is. Wanneer bepaal je in te stappen op een bepaald moment en wanneer verkoop je je aandeel.

De koers van een aandeel schommelt zo ontzettend hard tijdens de Corona crisis dat het bijna onmogelijk is om de toekomst van een aandeel te bepalen.

Zo kan het zomaar zijn dan de lock-down wordt verlengd in een paar belangrijke landen waardoor de koers weer flink gaat zakken.

De rest van mijn portefeuille

Ik kan het op moment van schrijven bijna niet geloven. Ieder aandeel staat momenteel in de plus en de meeste ook nog eens flink.

Het meeste rendement heb ik behaald met mijn aandelen in Shell. Dit heeft er simpelweg mee te maken dat ik hier een groot deel van mijn aandelen in heb zitten. Ik heb ze op een mooi instapmoment gekocht en ben dan ook erg benieuwd hoe de oliecrisis voor Shell zal eindigen.

Ik verwacht dat er nog wel een correctie zal komen, waarbij ik rekening houd met een forse. Dit betekent dat mijn aandelen waarschijnlijk een stukje lager gewaardeerd gaan worden.

Echter beleg ik niet voor de korte termijn, maar voor de lange. Van deze bedrijven verwacht ik – wanneer de rook van de coronacrisis is opgetrokken – een nog mooier rendement behaalt kan worden.

Wat vind jij mijn portefeuille? Welke aandelen bezit jij? Nú verkopen en wachten op de krimp of toch aanhouden?

Voorlopig houd ik de beurs in ieder geval scherp in de gaten! Ben je nog aan het oriënteren? Er is een grote wachtrij op dit moment bij de GIRO.

Meld je hier aan om zelf ook in aandelen te kunnen handelen. Let op: beleggen kan je ook geld kosten.

Laat het weten in een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *