passieve inkomen 2020

Mijn passieve inkomen in H1 van 2020

Het afgelopen half jaar ben ik bezig geweest om een extra passief inkomen te genereren. In dit artikel leg ik je uit hoe ik dit heb gedaan met deze website en vertel ik je de resultaten van het afgelopen half jaar van deze website en van een ander project om je verder te inspireren.

Sinds eind januari 2020 is de website Piekenverdienen.nl actief. Een website die ik heb opgericht om te schrijven over mijn ervaringen over beleggen, ondernemen en besparen.

Het eerste deel van 2020 stond voornamelijk in het teken van beleggen en ondernemen. Ik ben gestart met beleggen bij de GIRO, ik schreef een uitgebreide review over Peaks en mijn review over BOTS werd in enkele weken tijd een paar duizend (!) keer gelezen.

Toch deed ik nog veel meer dan alleen beleggen. In dit artikel blik ik terug op een interessant half jaar en leg ik je uit hoe ik met nieuwe websites maandelijks extra passief inkomen genereer.

Het leuke is, dit kan jij ook! Heb jij een hobby of vind je een bepaalt onderwerp reuze interessant? Grote kans dat jouw kennis geld waard is. Zelf genereer ik naast beleggen een passief inkomen met affiliate marketing.

Het fijne van affiliate marketing vind ik eigenlijk dat ik weet dat ik altijd een rendement kan behalen zonder dat ik enorme risico’s loop.

Waarom? Dat leg ik je hieronder uit.

Te beginnen met deze website.

Piekenverdienen.nl

Zoals gezegd heb ik begin dit jaar de website Piekenverdienen.nl gebouwd. In totaal kostte dit mij in euro’s ongeveer € 50 aan investering. Het WordPress thema dat ik voor deze website gebruik is gratis en binnen 1 dag had ik een website online staan. De hosting en domeinnaam heb ik geregistreerd bij Versio.

Het eerste halfjaar heb ik weinig focus gehad op het ‘monetizen’ van mijn blog. Als je eerdere video’s van mij hebt gekeken of mijn blog heb gelezen over affiliate marketing dan weet je dat ik op dit blog nog niet alles uit de kast heb gehaald. Zo had ik blogruimte kunnen verkopen, advertentieruimte kunnen verkopen of meer affiliate links kunnen verwerken in mijn artikelen.

Vooralsnog heb ik gekozen om mijn nieuwsbriefbestand uit te breiden, mijn bezoekersaantallen te boosten, mijn domeinautoriteit te vergroten en heb ik mijn eigen tijd proberen te compenseren door geld te verdienen met mijn Review over Peaks.

Gezien het verkeer op deze pagina maandelijks groeit, groeien mijn passieve inkomsten ook maandelijks. Ik verdien geld wanneer men mijn actiecode gebruikt wanneer zij zich registreren bij Peaks.

Hieronder zie je de groeiende lijn van mijn bezoekersaantallen op Piekenverdienen.nl

juni groei piekenverdienen

Gratis bezoekersgroei van de website Piekenverdienen.nl

Zoals je kunt zien is dit geen constante lijn en is er ook een aanlooptijd nodig. Je hebt namelijk content nodig, autoriteit nodig (diverse links naar je website) en natuurlijk ook gewoon tijd. Zeker wanneer je naast deze hobby projecten ook gewoon een bedrijf moet leiden en laten groeien tijdens de coronacrisis.

Wat is het passieve inkomen van de website Piekenverdienen.nl?

Sinds februari 2020 zijn er 90 actiecodes ingevuld bij de Peaks App van de Rabobank. Dit komt neer op:

  • 90 * € 5 per actiecode = € 450
  • 16 * € 25 euro bonus voor 80 actiecodes = € 400
  • 2 * € 50 euro bonus voor 10 actiecodes in de actieperiode = € 100

In totaal komt dit neer op: 950 euro. Dit beleg ik direct bij Peaks.

Over deze 950 euro ontvang ik dus ook extra rendement.

Daarnaast is het leuke, dat ik al maanden niets aan deze blog heb gedaan, op wat kleine aanpassingen na. In de wetenschap dat deze blog nog wel een tijdje hoog in Google blijft staan, verdien ik waarschijnlijk dit jaar tussen de 1500 en 2500 euro aan mijn pagina over Peaks.

Niet gek, toch?

Mijn volgende stap is om ook andere pagina’s te gaan monetizen door meer reviews te schrijven én door in een later stadium ook meer affiliate links te plaatsen.

Wanneer jij bijvoorbeeld ook geïnteresseerd bent in het bouwen van je eigen website, heb ik goed nieuws.

Ik ben bezig met een zeer uitgebreide handleiding die geschikt is voor iedereen die zijn eigen website wilt bouwen maar eigenlijk geen kennis heeft. Zie het als een dummie handleiding. Dit boek wil ik gaan aanbieden voor een onwijs lage prijs, dit moet mijn 2e verdienmodel worden. Ik verwacht dit ergens volgende maand af te ronden.

In dit boek (voor ongeveer  10 of 20 euro) leg ik je echt letterlijk van A- tot Z uit hoe je je eigen website bouw, hoe je onderzoek moet doen en hoe je je website laat groeien.

Dat het écht voor iedereen aan te raden is, dat bewijst onderstaand verhaal wel. 

Opblaaszwembadshop.nl: Van idee tot groeibriljant

Mijn vriendin kwam ergens begin april op het idee om een website te starten over zwembaden. Zowel zij als ik hebben totaal geen kennis van deze zwembaden en dus besloten we een test te doen. Kan mijn vriendin – die geen kennis heeft van online marketing – een eigen website opzetten en hier geld mee verdienen?

Het antwoord is volmondig: ja! Ze heeft met behulp van de handleiding haar eigen website gebouwd en inmiddels heeft ook zij afgelopen maand haar eerste euro’s verdiend met haar eigen website.

Voor iedere transactie ontvangt zij een mail als er een transactie heeft plaatsgevonden bij een van haar partners.

Transacties

Inbox afgelopen week van mijn vriendin

Hoe heeft ze dit gedaan?

  1. Onderzoek naar zoektermen om potentie te bepalen (zie ook stap 6)
  2. Investering van domeinnaam en hosting bij Versio.
  3. Gratis template gevuld via WordPress
  4. De website gevuld met blogs en producten
  5. Aangemeld bij affiliateprogramma’s van o.a. Toppy.nl & Decathlon. (Gemiddeld 5% commissie over een order)
  6. Vindbaarheid vergroten met deze 9 tips als uitgangspunt
  7. Niks meer aan doen.

Het resultaat is vrij bizar, de maand juli gaat zij ook nog verdienen en volgend jaar hoeft zij alleen maar bepaalde artikelen te verbeteren en ze heeft gegarandeerd weer een passief inkomen.

Sterker nog: websites die langer bestaan, scoren vaak hoger in Google. In letterlijk 3 maanden tijd is ze van 0 naar 4000 bezoekers gegaan. 

stats opblaaszwembadshop

Bijna 4000 gratis bezoekers in juni

Ik ben erg benieuwd hoe dit zich volgend jaar gaat ontwikkelen!

Investering

Het leuke aan deze projecten is dus dat je voor nog geen 50 euro een jaar lang een eigen website kunt draaien. Dat je in nog geen 2 maanden tijd je rendement kunt verdubbelen als je maar de energie hebt om er wat van te maken.

Weegt dit op tegen de tijd die je erin stopt? Ja en nee.

Waarom Ja?

Inmiddels heb ik tientallen websites zoals bovenstaande. Het leuke is dat ik nu maandelijks bijna of meer dan 1000 euro verdien met deze websites. Afhankelijk van de periode. Sommige zijn juist enorm niché, waardoor ik bijvoorbeeld alleen in bepaalde maanden geld verdien. (denk aan het zwembad verhaal van mijn vriendin)

Daarnaast is het zo dat ik naar de meeste websites niet meer dan 1 of 2 uur per maand omkijk, en in sommige gevallen al een paar maanden niet. Toch leveren deze websites mij nog steeds een passief inkomen op.

In het geval van beleggen heb je meer risico, verdiep je je ook als het goed (wat tijd kost) en is het lastiger om je rendement te forecasten.

Waarom Nee?

Het weegt niet op als je geen tijd wilt te investeren in je projecten. Als je je tijd omrekent en dit omrekent naar een uurtarief dan word je niet direct heel vrolijk. Toch geeft het wel enorm veel voldoening en ontwikkel je jezelf op het gebied van online marketing, ondernemen en zal je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

De financiële investering kun je wel dragen, deze paar tientjes per jaar moet je wel kunnen redden. Zelfs als student zijnde.

Toch moet je ook jezelf committeren om door te gaan, ook als je na de eerste maand nog geen commissie hebt ontvangen. Om dat voor elkaar te boxen heb ik een laatste tip om deze blog af te sluiten.

Kies een onderwerp waar je in geïnteresseerd bent of waar je alles over te weten wilt komen. Deze nieuwsgierigheid zal je helpen bij het groeien van je eigen project.

Ben jij klaar om te knallen in het 2e halfjaar van 2020?

Laat het me weten in de comments!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *