passief inkomen
Passief inkomen is het inkomen wat je binnenkrijgt zonder dat je daar direct iets voor hoeft te doen. Passief inkomen is het begin van financiële onafhankelijkheid.

Wat is een passief inkomen?

Passief inkomen is het geld wat gestort wordt op je rekening zonder dat je daarvoor direct gewerkt hebt. Er zijn veel voorbeelden van passief inkomen. De meest bekende voorbeelden van passief inkomen zijn rente en huur.

Denk bijvoorbeeld aan de huur die je iedere maand overmaakt naar je huisbaas, zonder dat hij hij zich daarvoor iedere maand voor hoeft in te spannen. Een andere, wat oudere manier, is het vergaren van rente. Anno 2020 is dat helaas steeds lastiger. Ongeveer 15 jaar geleden ontving je bij de meeste banken jaarlijks zo’n 2 tot 4% rendement.

Dit betekent dat je zonder dat je ook maar iets aan het doen bent, geld ontvangt van de bank omdat je je geld bij hun stalt. Doordat de rente zo ontzettend laag is, zijn veel Nederlanders op zoek naar nieuwe manieren van passief inkomen.

Want wat moet je nu eigenlijk met die 10, 20 of 100.000 op je spaarrekening als daar helemaal niets meer voor terugkrijgt?

Op deze website lees je handige tips en voorbeelden hoe je zelf een passief inkomen kunt genereren. Zoals je misschien wel weet behandelen we op deze website eigenlijk 3 hoofdonderwerpen. Dit zijn:

  1. Beleggen
  2. Besparen
  3. Ondernemen

Door bovenstaande 3 onderwerpen goed te beheersen maak je het meeste kans op een financieel gezond leven.

Passief inkomsten voorbeelden

Je hebt hierboven al gelezen dat je door middel van rente of met beleggingen een passief inkomen kunt genereren. Daar gaan we hieronder iets dieper op in. Daarnaast laten we zien dat je met handige tools en trucjes online zelf ook passief inkomen kunt krijgen zonder dat je direct een grote investering hoeft te doen.

Beleggen

Dit is misschien wel de meest bekende vorm van passief inkomen. Door te beleggen in aandelen kun je relatief eenvoudig een passief inkomen opbouwen. Veel Nederlanders vinden beleggen nogal spannend. Toch kun je redelijk eenvoudig zelf beginnen met beleggen zonder dat je hiervoor enorm veel geld opzij hoeft te zetten of veel risico loopt.

Je kunt bijvoorbeeld om te kijken of beleggen iets voor jou is, beginnen met Peaks. Dit is een app die het mogelijk maakt om te beleggen met je wisselgeld.

Lees ook mijn onafhankelijke Peaks Review.

Toch zijn er nog veel meer andere manieren om een passief inkomen op te bouwen. Die behandel ik hieronder.

Affiliate marketing

Het internet biedt ontzettend veel kansen. Zelfs als leek kun je geld verdienen achter je computer. Het enige wat jij nodig hebt, is een goed idee, een eigen website en unieke content.

Met affiliate marketing promoot je op je eigen website producten of diensten van bijvoorbeeld een webshop. Op het moment dat iemand via jouw website, speelgoed koopt bij Bol.com, ontvang jij daarvoor een commissie.

Bekijk ook mijn blog en video over online geld verdienen waarbij ik tips geef hoe jij ook € 600 op één dag kan verdienen.

Eigen product aanbieden

Je hoeft natuurlijk niet per se een product of dienst van een ander te promoten. Op het moment dat je zelf een website hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Weet jij bijvoorbeeld heel veel over boekhouden, tuinieren of over photoshop? Er zijn genoeg mensen die hier van alles over te weten willen komen.

In dat geval zou je zelf een whitepaper of e-book kunnen schrijven over één van deze onderwerpen en deze online proberen te verkopen.

Ook kun je bijvoorbeeld geld verdienen als student met je samenvattingen. Doordat de lesstof op school al jaren hetzelfde is, kun je eenvoudig je samenvattingen online te koop aanbieden en hier een passief inkomen mee verdienen.

Advertentieruimte
Via het Google Adsense programma kun je bijvoorbeeld geld verdienen aan advertenties die getoond worden op je website. Ook zie je steeds meer jongeren beginnen met een eigen YouTube kanaal. Wanneer er voldoende mensen je website bezoeken, kun je een leuk zakcentje overhouden aan advertentie-inkomsten.
Op deze website gaan we met blogs dieper in om jou te helpen met een passief inkomen. Heb je zelf de gouden tip die je niet voor je kunt houden? Stuur ons dan een berichtje.

Passief inkomen genereren

Nu je weet wat passief inkomen betekent, ben je vast ook ontzetten benieuwd hoe je hier zelf direct mee aan de slag kan gaan. Op deze website ga ik van A tot Z mijn kennis delen.

In onderstaande volgorde:

  1. Passief inkomen genereren met beleggen
  2. Passief inkomen genereren met affiliate marketing
  3. Passief inkomen genereren met je eigen product of dienst
  4. Passief inkomen genereren met Google AdSense.