3 bewezen manieren om online geld te verdienen

In dit blog lees je hoe je online geld kunt verdienen. Eerder schreef ik al een blog over hoe ik zelf maandelijks honderden euro’s verdien aan passief inkomen met affiliate marketing.

Dit artikel is een praktische handleiding hoe je met je eigen website, Instagram pagina of YouTube kanaal geld kunt verdienen online.

In dit blog komen de volgende onderdelen terug:

 1. Affiliate marketing
 2. Google Adsense
 3. Betaalde content plaatsen

Ook te zien in de video:

Vooraf

Wat veel mensen niet weten is dat een goedbezochte website, een Instagram pagina met duizenden volgers of een goedbekeken YouTube video een mooie manier is om passief inkomen te genereren.

Heb je nog geen website, duizenden volgers of een goedbekeken video? Geen probleem. We geven je op deze website tips hoe je ervoor zorgt dat je website beter gevonden wordt en zelfs hoe je zelf een website kunt bouwen.

Ben je nog niet toe aan het bouwen van een eigen website? Op www.snelgeldverdienenmet.nl kun je ook veel andere laagdrempelige manieren om geld te verdienen vinden.

1. Geld verdienen online met behulp van affiliate marketing

Wat veel mensen niet weten is dat grote bedrijven zoals Bol.com, Coolblue en zelfs de GIRO zogenaamde partnerprogramma’s hebben. Deze partnerprogramma’s maken het mogelijk om geld te verdienen met je eigen website of social media kanaal.

Publisher

In deze wereld word je een ‘publisher’ genoemd wanneer je bijvoorbeeld met je website deelneemt aan zogenaamde partnerprogramma’s. Veel bedrijven zijn aangesloten bij affiliate netwerken. Dit zijn partijen die software aanbieden voor bedrijven om eenvoudig te starten met affiliate marketing. Daarnaast heb je grote bedrijven die zelf een partnerprogramma hebben, bijvoorbeeld Bol.com. Zij willen bijvoorbeeld meer vrijheid en hebben genoeg kennis in huis om zelf een platform op te zetten.

Hieronder vind je wat termen en een voorbeeld daarbij, zodat je het wellicht beter gaat begrijpen.

 1. Publisher: Piekenverdienen.nl – dit is de website waar je content op aanbiedt
 2. Adverteerder: Bol.com – dit is de adverteerder die commissie betaalt.
 3. Netwerken: Dit is het netwerk waar de adverteerder op is aangesloten. Dit kan een eigen netwerk zijn zoals bij bij Bol.

De meeste bedrijven zijn aangemeld bij grote netwerken. De grootste en bekendste in Nederland zijn:

 • Tradetracker
 • Daisycon
 • Awin
 • Parterize.

Als publisher, (dat ben jij) kun je jezelf gratis aanmelden bij een partnerprogramma of netwerk. Nadat je je hebt aangemeld, kun je jouw website aanmelden bij een programma. Dit gebeurd volledig online en is vaak gedaan binnen enkele minuten. Nadat een partij je heeft goedgekeurd, krijg je toegang tot bannersets, tekstlinks met een unieke trackingcode of in sommige gevallen zelfs een productfeed.

Promotie voetbalshop affiliate marketing

Je kunt eenvoudig doorklikken bij bijv. Tradetracker om banners en tekstlinks te kopiëren voor op jouw website.

Wat is een partnerprogramma?

Een partnerprogramma is een programma waar een bedrijf zoals bijvoorbeeld Bol.com banners aanbiedt en promotiecodes die je kunt gebruiken op je website. Nadat je bent goedgekeurd voor een partnerprogramma kun je deze banners plaatsen op je website.

Wanneer iemand via je website, Instagram pagina of YouTube video doorklikt op deze banner of tekstlink, registreert het programma dit. Door een unieke trackingcode weet dit programma dan dat jouw website verantwoordelijk is geweest voor het sturen van een bezoeker naar de website van Bol.com.

Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n link:

https://www.bol.com/nl/m/blackfriday/?Referrer=ADVNLPPcefdc300cdbf92970000000c44000049993&utm_source=49993&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=txl

Zoals je ziet, zie je bepaalde parameters in de URL waardoor Bol.com bijvoorbeeld weet welke website bezoekers heeft gestuurd naar hun website.

De link ontleedt:

 1. Source: het id van mij als publisher
 2. Medium: Welk kanaal
 3. CPS (cost per sale model)
 4. Content: txl (tekstlink)

Vergoeding

Bij veel partnerprogramma’s leveren klikken tegenwoordig geen geld meer op. Je ontvangt pas een vergoeding wanneer iemand via jouw link ook daadwerkelijk een product heeft gekocht bij Bol (of de partij die jij natuurlijk promoot. Dit hoeft overigens niet altijd een webshop te zijn zoals Bol. Je kunt je ook aanmelden bij partnerprogramma’s waar je bijvoorbeeld geld krijg per lead. Deze vergoeding ontvang je dan wanneer deze persoon zijn naam, e-mailadres en telefoonnummer heeft achtergelaten bij de desbetreffende adverteerder.

Hieronder zie je een voorbeeld van de maand november van een van mijn projecten tijdens Black Friday. Op mijn hoogtepunt verdiende ik € 600 op één dag.

geld verdienen online

Welke vergoeding ontvang ik?

Afhankelijk van de product- of commissiegroep ontvang je een bepaald percentage over het aankoopbedrag. Bij bol.com varieert dit ongeveer van 1 tot 7%. Zo ontvang je bijvoorbeeld een hogere commissie op kleding dan op elektronica. Dit wordt simpelweg door Bol bepaalt op basis van de marge die het bedrijf maakt.

Rekenvoorbeeld:

 • Aankoop: 100 euro
 • Commissiegroep: 5%
 • Commissie: 5 euro

Staffel

Veel Partnerprogramm’s werken met staffels. Zo kun je naast een vaste commissie ook extra’s verdienen. Een mooi voorbeeld daarvan is het vriendenprogramma van Peaks. Je ontvang € 5 euro iedere nieuwe gebruiker die zich via jouw link aanmeldt. Bij de 5e gebruiker krijg je een bonus van € 25. Dit betekent dat je geen € 5 per nieuwe klant ontvangt, maar € 10.

Mega interessant dus!

2. Geld verdienen online met Google Adsense

Google Adsense is het partnerprogramma van Google. Eigenlijk verhuur je een stukje van je website aan Google. Deze ruimte zal automatisch gevuld worden door Google met een advertentieblok. Een voorbeeld daarvan op één van mijn websites vind je hieronder.

Onder de kop sponsoring bied ik advertentieruimte aan bij Google.

geld verdienen online google adsense

Hoe werkt Google Adsense?

Zoals je wellicht weet toont Google binnen zijn interface zowel tekst- als banneradvertenties. Dit doen zij enerzijds via Google Search maar ook via het Google Display Netwerk.

Adverteerders kunnen hun website promoten middels het Google Display Netwerk. Wanneer jij dus een ruimte beschikbaar stelt op je website, toon je automatisch advertenties op jouw website.

Hoe verdien ik geld met AdSense?

Met Google Adsense verdien je dus geld op het moment dat je advertenties worden weergegeven. Dit gebeurd wanneer iemand je website bezoekt. Simpel gezegd: hoe meer bezoekers jouw website heeft, hoe interessanter Google AdSense voor jou kan zijn.

Je wordt afgerekend op basis van onderstaande 2 factoren:

 1. RPM: Gemiddelde opbrengst per 1000 impressies
 2. CPC: Gemiddelde opbrengsten per klik

RPM voorbeeld

Een voorbeeld van het aantal paginaweergaven en de Revenue Per Mille

Hoe wordt de RPM berekend?

De RPM is afhankelijk van diverse factoren. Dit is onder andere afhankelijk van je website-content. Onderwerpen die goed aanslaan bij veel adverteerders zorgen ervoor dat de prijs omhoog wordt gedrukt. Zij moeten namelijk tegen elkaar gaan opbieden om een advertentie te krijgen op jouw website.

Voor verzekeringen ligt deze prijs bijvoorbeeld echt een stuk hoger dan bijvoorbeeld kleding.

Hoe wordt de CPC berekend?

De CPC is hier ook afhankelijk van. Toch zien we in de praktijk dat websites die minder mooi zijn en tegen het ‘foute’ aan, een hogere CPC heeft dan bij websites die mooi zijn.

Dit heeft te maken met de CTR. Hoe hoger de CTR, hoe meer jij verdien. Dit is het aantal klikken gedeeld door het aantal impressies. Bij een lelijke website ligt dit aantal vaak hoger bij advertenties. Dit komt simpelweg doordat men niet heeft gevonden waar ze naar op zoek zijn en via de advertentie naar een andere website gaan. Een website met waardevolle content, zorgt ervoor dat men op de pagina blijft en de advertenties niet nodig hebben om verder te browsen.

Raar maar waar. Denk dus goed na waar je jouw script plaats voor de advertenties. Wil je dit als ‘bijverdienste’ doen, of zijn advertenties ‘key’ voor je website? Onthoud wel goed: je advertenties mogen nooit de overhand hebben. Websites met téveel advertenties worden gestraft door Google en kunnen lager in de zoekresultaten terechtkomen.

Dit noemen we een Google Penalty.

3. Betaalde content laten plaatsen

Wanneer je een website hebt met veel bezoekers of een hoge autoriteit zijn bedrijven bereid geld te betalen voor een plaatsing. Een voorbeeld hiervan vind je hieronder voor een van mijn projecten rondom Black Friday.

Sommige merken hebben mij bijvoorbeeld een vergoeding betaald om een prominente plek te hebben op een van mijn websites tijdens Black Friday.

geld verdienen online content

Hoe bepaal je de hoogte van de vergoeding?

 • Aantal bezoekers
 • Autoriteit van je website
 • Lef

Veel bezoekers zijn altijd interessant voor bedrijven. Houdt hier als vuistregel aan dat zij vaak 5 tot 10 euro over hebben per 1000 weergaven. Hoe groter het merk, hoe groter het marketingbudget.

De autoriteit van de website is een complexe factor. Hier kom ik nog een keer op terug tijdens een losse blog. Kortgezegd geeft Google voorrang binnen de zoekresultaten aan websites met een hoge autoriteit. Deze autoriteit wordt bepaalt op basis van het aantal kwalitatieve links naar je website.

Op het moment dat jouw website als autoriteit wordt gezien, zijn bedrijven bereidt enkele honderden euro’s te betalen voor een blogartikel en een link op jouw website.

Daarnaast heb je nog lef. Je zal natuurlijk moeten onderhandelen. Ga je voor een zachte prijs zodat ze 100% akkoord gaan of ga je het onderste uit de kan halen met de kans op een mislukte deal.

content betaald online

Actief promoten van je betaalde content

Wil je zelf actief aan de slag om je website te promoten om betaalde content binnen te halen dan heb ik hier 4 tips.

 1. Bekijk deze Facebookpagina. Er zijn veel mensen die link willen ruilen. Sommige hebben ook een budget beschikbaar.
 2. Bekijk eens Sitedeals.nl – Hier kun je je website in de spotlight zetten.
 3. Linkpizza – Een platform voor influencers & merken. Een soort marktplaats waar adverteerder & publisher samenkomen
 4. All The Way Up – Een platform waar marketingbureaus links zoeken voor hun klanten. Betaling gegarandeerd.

Wat veel mensen niet weten is dat een goedbezochte website, een Instagram pagina met duizenden volgers of een goedbekeken YouTube video een mooie manier is om passief inkomen te genereren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *